Informatie & Omgeving

Informatie:

  • Prijs per overnachting € 89,- (inclusief toeristenbelasting)
  • Thee en koffie faciliteiten
  • Inclusief bedlinnen en handdoeken
  • Gratis Wifi, tv en koelkast aanwezig
  • Ruim ingericht voor twee personen
  • Airco
  • Eigen ingang en gratis parkeren
  • Inchecken: vanaf 16u, uitchecken: tussen 8-11uur

Empe is een dorp in de gemeente Brummen, provincie Gelderland en heeft circa 655 inwoners. Empe ligt tussen Voorst-Zutphen aan de N345. Empe heeft een eigen treinstation, Voorst-Empe, hierdoor zijn steden als Apeldoorn/Zutphen in enkele minuten bereikbaar.

Het landschap is vlak en afwisselend. Er zijn goed gemarkeerde fietsroutes die door kleine dorpen, bossen en het schitterende landschap loopt. Vanaf De Tuinschuur is op loopafstand de Empese en Tondense heide. Het is een natuurlandschap die uit een bijzonder bloemrijk grasland en heide bestaat. Hier groeien diverse zeldzame planten zoals de Spaanse ruiter en gevlekte orchis. Ook zijn er diverse diersoorten waarneembaar zoals reeën, dassen en de vos.

Indien u de rust wilt verruilen met een stadsbezoek zijn de Hanzesteden Deventer en Zutphen nabij. De stad Apeldoorn met bezienswaardigheden als Museum Paleis het Loo, de Historische Stoomtrein en de Apenheul is in 20 minuten te bezoeken. Ook Arnhem met o.a. Burger’s Zoo en het Openlucht Museum zijn zeker de moeite waard.

Op fietsafstand ligt de recreatieplas Bussloo. Hier kunt u zwemmen in natuurwater, kanoën, surfen en zonnebaden. Dit alles is goed te combineren met goede restaurants, diverse wellness centra, golfbanen en diverse winkels.

De aangrenzende tuin bij De Tuinschuur is in 2014 aangelegd. Met haar mooie zichtlijnen een aanvulling in het weidse landschap. Het biedt volledige rust en met de vele plantenborders een ware bloemen en plantenpracht . Het biedt plek voor vogels, vlinders en overige diersoorten. De 5500m2 tuin van De Tuinschuur, is een plek waar je lekker kan rondwandelen, een boek kan lezen maar zeker kan genieten.